Publicat pe

Reguli de întreținere a aspectului pentru pantofi sport albi

Cei care reușesc să mențină aspectul imaculat a unei perechi de pantofi sport albi par să aibă puteri supranaturale. În realitate nu este chiar așa. Doar s-au documentat și știu câteva reguli de bază de întreținere. Aplicate cu regularitate, aceste reguli pot păstra un aspect aproape impecabil chiar și în condițiile unei utilizări intensive.

Cele mai importante reguli de întreținere le vei afla dacă citești în continuare, le înveți și le aplici aproape după fiecare purtare.

Oțetul curăță petele

Pentru înlăturarea rapidă a petelor umezește o lavetă fină cu oțet alb și frecă ușor pata sau petele. Vei observa cum vor dispărea rapid și nu vor mai dăuna aspectului pantofilor tăi.

Pantofii sport albi nu se spală în mașina de spălat rufe

Deși este o metodă simplă și rapidă, mașina de spălat rufe poate dăuna pantofilor sport, chiar și la un ciclu de spălare dedicat rufelor delicate. Pantofii sport din pânză sau alte materiale textile pot suporta spălarea la mașină, dar nu în mod frecvent.

Periuța de dinți

Este, probabil, cel mai eficient instrument de curățare, în special atunci când ai trebuie să înlături murdăria din locurile mai greu accesibile, cum ar fi din profilul tălpii. Pentru o curățare foarte bună, folosește apă călduță și puțin detergent.

Spală șireturile manual

Cu puțină apă caldă și spun, vei reuși să cureți manual mizeria acumulată pe șireturile albe. După ce vei freca de câteva ori vei vedea cum șireturile tale devin aproape imaculate.

Folosește prosoape de hârtie pentru o uscare rapidă

După spălare, s-ar putea să-ți fi umezit pantofii sport și pe interior. Pentru o uscare mai rapidă, pune prosoape de hârtie în interior. Vor absorbi umezeala și vor accelera uscarea completă.

Înălbitor

Folosirea înălbitorului este o soluție destul de populară, dar dacă nu este aplicată corect, s-ar putea să îngălbenească suprafețele albe. Așadar, diluează înălbitorul. Proporția recomandată este cel puțin cinci părți apă la o parte de înălbitor. Apoi folosește o periuță de dinți pentru a aplica soluția diluată. La final clătește bine.