Publicat pe

New Balance ML 574 GPB, pantofii sport potriviți pentru toamnă

Toamna temperaturile scad iar ploile sunt din ce în ce mai dese, așa că trebuie să renunți la pantofii sport de vară și să iei unii adecvați vremii. O opțiune foarte bună poate fi New Balance ML 574 GPB, un model special conceput pentru condițiile de toamnă.

Modelul cu note clasice încorporează o tehnologie modernă care asigură un confort optim în zilele de toamnă. Așadar, materialele folosite pentru New Balance ML 574 GPB au fost alese astfel încât să protejeze piciorul împotriva umezelii. Astfel pantofii sport pot fi purtați și în zilele ploioase.

Materialele ușoare specifice pantofilor sport de vară au fost înlocuite cu materiale mai robuste care să asigure și o izolare termică superioară a piciorului. De aceea, pânza lipsește cu desăvârșire.

Totuși, chiar dacă materialele folosite asigură un grad ridicat de impermeabilitate și o izolație termică adecvată condițiilor de toamnă, ventilația piciorului nu are de suferit. Modeleul este construit în așa fel încât să permită și o ventilație optimă a piciorului.

Talpa este un atribut important a modelului New Balance ML 574 GPB. Inspirată din tehnologia folosită la pantofii sport de alergare, talpa oferă o susținere foarte bună a piciorului. Este mai groasă decât talpa specifică modelelor de vară, ceea ce contribuie la protecția împotriva umezelii, dar și la izolația termică.

În același timp, talpa are o rigiditate care i-a fost atribuită astfel încât să poată întruni condițiile optime de confort. Deși o talpă foarte flexibilă pare să fie ai confortabilă, în cazul unei purtări îndelungate, s-ar putea să demonstreze contrariul.

New Balance ML 574 GPB se remarcă și prin durabilitate, ceea ce recomandă modelul pentru o purtare zilnică intensivă, atât pentru adulți cât și pentru copii sau adolescenți.

Mai mult, look-ul retro face ca modelul să se poată adapta ușor la o gamă variată de ținute, de la cele sport, la cele smart casual.

Publicat pe

Ce trebuie să urmărești atunci la o pereche de pantofi sport de alergare?

Cauți o pereche de pantofi sport de alergare, așa că ar trebui să te documentezi în legătură cu atributele pe care ar trebui să le aibă. S-ar putea să te fure designul, dar sunt o serie de caracteristici tehnice care te vor ajuta în timpul alergării.

Poți face unele compromisuri pentru a te încadra în buget, dar urmărește, cel puțin, caracteristicile de bază:

Lungime suficientă

În timpul alergării, picioarele se umflă, așa că orientează-te către o măsură care lasă puțin spațiu între degete și vârful pantofului. S-ar putea ca măsura pentru o pereche de pantofi sport de alergare să fie cu jumătate de număr sau chiar cu un număr peste cea pe care o porți în mod obișnuit la pantofii de stradă.

Lățime suficientă

Lățimea este la fel de importantă. Degetele trebuie să stea relaxate. Un pantof sport prea strâns va provoca răni în timpul alergării. Chiar și turele mai scurte pot deveni incomode.

Evită cusăturile

Urmărește o pereche de pantofi sport de alergare cu cât mai puține cusături în partea superioară. Acestea pot provoca răni în timpul alergării.

Suport pentru arcul piciorului

Este foarte important ca talpa să se muleze pe forma piciorului tău pentru a te bucura de un confort optim în timpul alergării.

Stabilitatea călcâiului

Asigură-te că partea din spate, respectiv călcâiul stă fix în pantof. Dacă nu este fix, ar fi de preferat să te orientezi către altă pereche. Un călcâi instabil favorizează accidentările.

Fermitate

Deși o talpă moale poate părea atractivă dar, pe termen lung, caută fermitatea. Astfel vei beneficia de o susținere mai bună pe traseu, dar și de o amortizare mai bună a șocurilor la care sunt supuse încheieturile.

Flexibilitate

Studiază unde se îndoaie pantoful atunci când calci. Ar trebui să coincidă cu locul în care se îndoaie piciorul tău pentru a avea o mișcare naturală și, implicit, confort.

Publicat pe

Adidas lansează PureBOOST GO, pantofi sport de alergare specializați pentru mediul urban

Luna august a adus o surpriză pentru alergătorii urbani, fani ai brandului Adidas. Aceștia vor putea să-și facă antrenamentele într-un model nou, adaptat perfect pentru condițiile de alergare din oraș. PureBOOST GO vin cu o tehnologie nouă concepută special pentru a oferi alegătorilor urbani condițiile de confort și siguranță de care au nevoie pentru a obține performanțe în timpul antrenamentelor dar și a maratoanelor organizate pe străzile orașului.

Un atribut important încorporat în pantofii sport de alergare de la Adidas este unul care mulează pantoful specificului alergării urbane. Astfel, prin construcția lor, PureBOOST GO, oferă un suport foarte bun la schimbările de direcție specifice unui traseu urban.

Capacității de adaptare la specificul traseelor de alergare urbană se adaugă versatilitatea modelului. Acesta poate fi folosit atât de atleții care se antrenează ocazional, respectiv începătorii, cât și pentru atleții care se antrenează serios pentru a-și îmbunătăți performanțele. Așadar, modelul este potrivit atât pentru mișcare ocazională dar și pentru antrenamente susținute și de durată. Atributele de confort se fac resimțite la adevăratul lor potențial în timpul turelor de alergare mai lungi.

Un element important încorporat în talpă este tehnologia Expanded Landing Zone. Astfel, este oferită o platformă ma lată în partea din față a piciorului pentru a facilita mișcările laterale. Astfel, alergătorii urbani își vor îmbunătăți abilitățile de face viraje strânse la viteze mai mari. Acest lucru ar putea aduce beneficii importante în favoarea performanței.

Un atu important este tehnologia BOOST care asigură un retur maxim de energie, ajutând alergătorul pe traseele mai lungi.

La capitolul confort punctează decisiv partea superioară a pantofului sport construită dintr-o țesătură specială care permite o ventilare corespunzătoare a piciorului, dar și o libertate de mișcare foarte bună. În același timp, metoda de tricotare circulară a materialului textil completează atributele de confort pe care acești pantofi sport de alergare le oferă.

Publicat pe

Reguli de întreținere a aspectului pentru pantofi sport albi

Cei care reușesc să mențină aspectul imaculat a unei perechi de pantofi sport albi par să aibă puteri supranaturale. În realitate nu este chiar așa. Doar s-au documentat și știu câteva reguli de bază de întreținere. Aplicate cu regularitate, aceste reguli pot păstra un aspect aproape impecabil chiar și în condițiile unei utilizări intensive.

Cele mai importante reguli de întreținere le vei afla dacă citești în continuare, le înveți și le aplici aproape după fiecare purtare.

Oțetul curăță petele

Pentru înlăturarea rapidă a petelor umezește o lavetă fină cu oțet alb și frecă ușor pata sau petele. Vei observa cum vor dispărea rapid și nu vor mai dăuna aspectului pantofilor tăi.

Pantofii sport albi nu se spală în mașina de spălat rufe

Deși este o metodă simplă și rapidă, mașina de spălat rufe poate dăuna pantofilor sport, chiar și la un ciclu de spălare dedicat rufelor delicate. Pantofii sport din pânză sau alte materiale textile pot suporta spălarea la mașină, dar nu în mod frecvent.

Periuța de dinți

Este, probabil, cel mai eficient instrument de curățare, în special atunci când ai trebuie să înlături murdăria din locurile mai greu accesibile, cum ar fi din profilul tălpii. Pentru o curățare foarte bună, folosește apă călduță și puțin detergent.

Spală șireturile manual

Cu puțină apă caldă și spun, vei reuși să cureți manual mizeria acumulată pe șireturile albe. După ce vei freca de câteva ori vei vedea cum șireturile tale devin aproape imaculate.

Folosește prosoape de hârtie pentru o uscare rapidă

După spălare, s-ar putea să-ți fi umezit pantofii sport și pe interior. Pentru o uscare mai rapidă, pune prosoape de hârtie în interior. Vor absorbi umezeala și vor accelera uscarea completă.

Înălbitor

Folosirea înălbitorului este o soluție destul de populară, dar dacă nu este aplicată corect, s-ar putea să îngălbenească suprafețele albe. Așadar, diluează înălbitorul. Proporția recomandată este cel puțin cinci părți apă la o parte de înălbitor. Apoi folosește o periuță de dinți pentru a aplica soluția diluată. La final clătește bine.

Publicat pe

Biografia fondatorului Nike va deveni film

„Shoe Dog”, pasionanta poveste a fondării și dezvoltării unuia dintre cele mai mari branduri de echipamente sportive din lume, Nike, urmează să fie ecranizată.

Filmul va urmări viața fondatorului companiei, Phil Knight care va conduce și producția filmului, alături de un producător veteran, Frank Marshall. Marshall a lucrat la filme populare, cum ar fi „Indiana Jones” sau „Back to the Future”.

În echipa celor doi sunt deja doi scenariști cu un portofoliu bogat și premii importante la activ Scott Alexander and Larry Karaszewski.

„Shoe Dog”, biografia fondatorului Nike Phil Knight, a apărut în 2016 și a fost tradusă în 40 de limbi. Cartea rămâne încă în topul New York Times al bestseller-urilor și descrie, din perspectiva lui Knight, acum în vârstă de 80 de ani, modul în care acesta a reușit să pună bazele și să construiască o companie de miliarde de dolari, pornind de la o mică afacere care presupunea vânzarea de pantofi sport din portbagajul mașinii sale.

Conform SoleCollector.com, Phil Knight spune că este încântat să lucreze alături de Phil Marshall în ecranizarea poveștii sale și, implicit, a poveștii Nike pe ecrane. În același timp, Knight spune că este extrem de încântat de succesul pe care l-a avut cartea și se bucură că, prin ecranizare, povestea sa va ajunge la un public mult mai larg.

Filmul biografic va fi realizat de Netflix, dar nu se știe încă o dată de lansare. Proiectul cinematografic pare să fie încă într-o fază incipientă, dar angajamentele luate sunt serioase, așa că îl vom vedea pe ecrane în scurt timp.

Nike, acum un lider pe piața echipamentelor sportive, acoperă cea mai mare parte a disciplinelor cu game dedicate atât amatorilor, cât și sportivilor profesioniști. Povestea companiei începe în 1964. De-a lungul istoriei a reușit să vină cu inovații în domeniul pantofilor sport, dar și pe alte segmente de echipament sportiv.

Publicat pe

Adidas intră în bătălia ecologică împotriva deșeurilor de plastic

Adidas încearcă să-și facă produsele mai sustenabile, iar un pas foarte mare în acest sens a fost făcut la începutul acestei săptămâni. Compania a anunțat că se angajează să folosească doar plastic reciclat până în 2024.

Angajamentul de a opri utilizarea plasticului „nou” va include și înlocuirea poliesterului, material folosit în toată gama de echipamente sportive a companiei. Acest material este unul foarte răspândit în industria echipamentelor sportive și nu numai deoarece cântărește puțin și se usucă foarte repede.

Mai mult, producătorul de echipamente sportive a spus că va renunța la folosirea plasticului „nou” în birouri, în magazine, în depozite și în centrele de distribuție. Această mișcare va duce la o reducere semnificativă a cantității generate de deșeuri de plastic, în jur de 40 de tone în fiecare an.

Primii pași în acest demers încep deja să fie anunțați. Colecția de primăvară-vară 2019 urmează să fie în proporție de 41% din poliester reciclat.

Compania germană dorește și o creștere a vânzărilor a colecției de pantofi sport Ultraboost Parley. Modelele acestei colecții sunt făcute din plastic reciclat înainte să ajungă în oceane. Deși această linie are încă o proporție scăzută în vânzările globale ale companiei, Adidas dorește o creștere la 5 milioane de perechi în acest an, de la 1 milion de perechi vândute în 2017.

Utilizarea plasticului a crescut de 20 de ori în ultimii 50 de ani iar, conform estimărilor, se așteaptă o dublare în următorii 20 de ani. Materialul are o serie de proprietăți, printre care versatilitate și prețul scăzut, dar impactul negativ asupra mediului este enorm. Guvernele, populația, dar și companiile încep să conștientizeze aceste efecte negative și încep să ia atitudine.

Conform CNN, la nivel global, doar 14% din cantitatea de plastic folosită este reciclată. Proporția este una extrem de mică în comparație cu alte materiale, respectiv hârtia care este reciclată în proporție de 58% și până la 90% proporția de reciclare a fierului și a oțelului.

Publicat pe

Ce trebuie să ai în vedere când cumperi următoarea pereche de adidași de alergare?

Găsirea perechii de adidași de alergare este un demers complex, mai ales dacă îți dorești să alergi în cele mai bune condiții de siguranță și confort. Alegerea devine și mai dificilă deoarece există o serie de alternative, care mai de care mai tentante și mai performanțe. Totuși, trebuie să faci o evaluare „la rece” ținând cont de câteva aspecte esențiale legate de ergonomie și susținerea performanței.

Atunci când știi ce să urmărești după niște criterii clare, s-ar putea ca alegerea unor adidași de alergare să se simplifice considerabil. Să vedem câteva elemente pe care ar trebui să le iei în considerare.

Călcâiul. Călcâiul ar trebui să se așeze confortabil în pantof. În același timp, trebuie să aibă puțin spațiu de mișcare. Strânge șireturile, fă câțiva pași și vezi cum se simte. Dacă te simți confortabil în adiașii de alergare, atunci sunt toate șansele ca și în timpul turelor tale să ai aceeași senzație.

Partea superioară sau căputa ar trebui să se simtă stabilă pe picior, fixă, astfel încât să nu favorizeze eventuale accidentări. În același timp, nu ar trebui să fie foarte strânsă pe picior pentru a permite o circulație corespunzătoare.

Lățimea. Piciorul trebuie să se plieze pe lățimea tălpii, astfel încât să mai lase puțin loc de mișcare în stânga și în dreapta. Acest element este important deoarece în cazul în care talpa este puțin mai îngustă decât laba piciorului, va apărea disconfortul în timpul alergării.

Lungimea. Și aici, adidașii de alergare nu trebuie să ficși pe picior. Este nevoie de puțin spațiu de mișcare deoarece picioarele se pot umfla în timpul alergării.

Flexibilitatea. Ține pantoful sport de călcâi și presează vârful. Pantoful ar trebui să se îndoaie după forma piciorului. În cazul contrar, s-ar putea să provoace disconfort și dureri în timpul alergării.

Cel mai important element pentru determinarea perechii potrivite de adiași de alergare este felul în care se simt pe picior. Fiecare are piciorul diferit, cu anumite particularități, așa că alegerea unui pantof sport de alergare este una personală. Totuși elementele de mai sus vor fi de folos.

Publicat pe

Nike Sunray Protect, un model de sandale pentru copii ideal pentru această vară

Vara, cei mici au nevoie de o încălțăminte ușoară, așa că, o pereche de sandale pentru copii pare, ar trebui să fie pe lista de cumpărături a oricărui părinte. O astfel de încălțăminte ar trebui să ofere o ventilație excelentă, un confort desăvârșit, o libertate de mișcare deplină și, nu în ultimul rând o protecție foarte bună.

Modelul de sandale pentru copii Nike Sunray Protect este o propunere interesantă care înglobează toată caracteristicile enumerate mai sus. Un atribut esențial al acestui model este protecția gândită pentru vârful picioarelor. Spre deosebire de un model clasic de sandale pentru copii, cei de la Nike reușesc să vină cu un finisaj interesant care acoperă degetele, fără să dăuneze ventilației generale a piciorului.

Modelul a fost gândit pentru a face față provocărilor jocurilor de vară. Pe lângă protecție, confortul oferit de talpa construită cu tehnologie sportivă modernă pentru o absorbție a șocurilor, ar trebui să fie încă un argument pe care părinții să-l ia în considerare pentru a se decide către acest model.

Un plus important este, de asemenea, durabilitatea modelului. De cele mai multe ori, motivul pentru care sunt înlocuite nu este uzura, ci creștere copiilor. Majoritatea părinților care au cumpărat Nike Sunray Protect au optat pentru o nouă pereche în sezonul de vară, în momentul în care perechea anterioară a rămas mică.

Nike Sunray Protect este un model de sandale pentru copii gândit pentru a face față activităților de vacanță ale celor mici. Vara ei sunt mai activi, se joacă mai mult pe afară, merg în vacanță la bunici și cu părinții, așa că o încălțăminte confortabilă este obligatorie. Sandalele se pliază atât la nevoile de confort pe timp de vară, cât și la nevoile active ale copiilor specifice acestui sezon.

Publicat pe

Ghete de fotbal murdare? Află cum le poți curăța eficient și sigur

Un meci de fotbal pe iarbă este o mișcare plăcută pentru pasionații sportului. Dar după un astfel de meci, mai ales dacă pământul este ud, ghetele vor fi pline de noroi. Bineînțeles, vor trebui curățate. Sunt câțiva pași pentru a reuși să cureți corect și în siguranță o pereche de ghete de fotbal care par să fi fost folosite la săpat șanțuri.

Descalță-te și hai să începem operațiunea de curățare!

  • Folosește o perie moale pentru a înlătura „grosul” de noroi.
  • Folosește o cârpă umedă pentru a înlătura resturile de noroi rămas în urma perierii.
  • Dacă noroiul dintre crampoane este încă umed, folosește o periuță de dinți pentru a-l înlătura complet.
  • În cazul în care noroiul este uscat, folosește apă și periuța de dinți pentru a-l înlătura. Dacă este foarte mult, înarmează-te cu răbdare, deoarece s-ar putea să dureze.
  • Înlătură șireturile și curăță-le separat. Le poți pune în mașina de spălat haine la un ciclu normal de spălare pentru a le reda aspectul corespunzător.
  • Dacă ai ghete de fotbal cu crampoane metalice ar trebui să le ungi cu puțină vaselină. Astfel vei preveni efectele corozive pe care le poate avea noroiul și apa.
  • Atenție, nu usca ghetele de fotbal la căldură deoarece riști să devină rigide, iar adezivii folosiți la construcția lor își vor pierde din proprietăți și vor ceda. Lasă-le să se usuce la temperatura camerei. De asemenea, uscarea la căldură poate provoca deformarea plăcii de susținere a tălpii, făcând ghetele să-și piardă din proprietățile de stabilitate și siguranță.

Întreținerea corectă a perechii de ghete de fotbal este esențială pentru a le prelungi durata de viață și utilizarea în cele mai bune condiții. Este important ca acțiunea de curățare se se întâmple cât mai repede după meci pentru a-i maximiza efectele.

Publicat pe

De ce pantofii sport Nike Court Royale ar fi o idee bună pentru o încălțăminte de zi cu zi?

Nike ne-a obișnuit cu modele de încălțăminte incredibile, atât pentru performanță în cea mai mare parte a disciplinelor sportive, cât și pentru confort în purtarea de zi cu zi. Din cea de-a doua categorie, respectiv din cea destinată modei străzii și confortului zilnic fac parte și pantofii sport Nike Court Royale.

La prima vedere, pantofii sport vin cu un aspect retro, dar cool, exact așa cum se orientează tendințele în această vară, dar odată ce îi încalți vei observa beneficiile de confort date de tehnologiile moderne folosite la construcția lor.

Pantofii sport Nike Court Royale sunt un model low top inspirați din modelele dedicat pentru tenis. Tehnologia sportivă adaptată străzii îi face foarte confortabili pentru o purtare zilnică. Chiar dacă la început pot fi puțin rigizi, după câteva purtări se vor adapta perfect piciorului și vor asigura cele mai bune condiții.

Un aspect apreciat de o parte dintre utilizatori este faptul că modelul este potrivit pentru cei cu picioare mari, oferind un spațiu interior generos, în timp ce în exterior păstrează un aspect plăcut și proporționat.

Designul retro este unul dintre punctele forte ale Nike Court Royale deoarece îi face potriviți pentru ținutele urbane sport. Merg perfect cu o pereche de pantaloni din denim, un tricou și un hoodie pentru situațiile de zi cu zi. De asemenea se adaptează foarte bine și ținutelor smart casual. Look-ul retro îi ajută foarte bine să se încadreze în aceste ținute.

Materialele de calitate din care este construit pantoful sport îi asigură o durabilitate foarte bună, dar îi și facilitează întreținerea. Astfel, partea superioară din piele este ușor de curățat și își păstrează aspectul dacă i se acordă mentenanța minimă de care are nevoie.

Pantofii sport Nike Court Royale sunt o alegere foarte bună pentru purtare zilnică, atât în sezonul de vară, dar și toamna sau primăvara.