Publicat pe

Addias lansează un model aniversar de ghete de baschet T-MAC 1 BLACK ROYAL

Adidas amintește de un jucător legendar de baschet, Tracy McGrady relansând modelul de ghete de baschet cu care acesta a făcut senzație pe parchet încă de la debut, în 2002.

Combinația de culori aleasă pentru acest model aniversar este negru și albastru. Schema cromatică nu a fost aleasă întâmplător. Cele două culori fac parte din brandul Orlando Magic, echipă din NBA la care McGrady și-a definit cariera și s-a exprimat în sportul la evoluția căruia a avut o contribuție majoră.

Modelul este conceput pentru a oferi confortul și libertatea de mișcare de care are nevoie orice jucător de baschet, indiferent că este amator sau profesionist. Așadar, se comportă foarte bine pe parchet, dar poate fi folosit cu succes și pe terenurile în aer liber. Prin structură oferă o susținere foarte bună a gleznei, atribut foarte important pentru jucătorii tehnici, cu un joc de picioare foarte activ.

Totuși, modelul nu-i vizează neapărat pe sportivi. Fiind o ediție specială, se adresează în special pasionaților de pantofi sport, acelor „sneaker heads”, colecționarii care vor așeza acest model la loc de cinste în colecțiile lor.

Modelul T-MAC 1 BLACK ROYAL împrumută sin caracterul lui Tracy McGrady, reușind să-i creioneze stilul de joc, puternic, consecvent, fizic, dar și foarte spectaculos.

Modelul urmează să înceapă să fie disponibil în magazinele fizice selectate de Adidas cu un preț destul de ridicat, respectiv 160 de dolari. Prețul este valabil pentru Statele Unit. În Europa s-ar putea să ajungă la un preț sensibil mai mare.

Pentru colecționari, modelul este o bună ocazie să-și îmbogățească colecția cu un model special care a făcut istorie în baschet prin prima suportului pe care care l-a oferit unui jucător talentat și cu abilități fizice extraordinare cum a fost Tracy McGrady.

foto: adidas

Publicat pe

7 sfaturi de întreținere și curățare pentru pantofii sport

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă posesorii și purtătorii de pantofi sport este întreținerea lor. De obicei, la primele purtări arată impecabil, iar dacă este neglijată întreținerea și curățarea corespunzătoare, riscă să piardă puncte importante la capitolul „aspect”.

Așadar, orice posesor de pantofi sport ar trebui să cunoască un set de „lucrări” de mentenanță esențială pentru a se bucura de aspectul impecabil al încălțămintei.

1. Spay de protecție

Ar trebui să fie nelipsit din „arsenalul” de îngrijire. Acesta ar trebui aplicat chiar și înainte de prima purtare. Astfel pantoful sport va deveni mai protejat la acțiunile apei și nu va acumula murdărie atât de repede. Spray-ul are rolul foarte important de a preveni pătrunderea murdăriei în materialul pantofului sport.

2. Cârpa umedă

Este foarte important să cureți pantofii sport cu o cârpă umedă după fiecare purtare. Dacă ai dat cu spray-ul de protecție înainte de purtare, orice urmă de murdărie va fi înlăturată foarte ușor.

3. Înlăturarea petelor „încăpățânate”

Sunt inevitabile, oricât de mult te-ai strădui. Pentru a scăpa de ele, folosește un șampon pentru pantofi sport. Aplică-l pe pată și folosește o periuță de dinți pentru a peria ușor până la dispariția petelor.

4. Uscarea completă

Dacă tocmai ți-ai spălat pantofii sport, nu prea este indicat să îi și porți. În primul rând este vorba de disconfortul pe care îl provoacă o încălțăminte udă. În al doilea rând, se vor murdări mai repede și este foarte posibil să le cedeze lipiciul, mai ales dacă această practică se repetă.

5. Șanurile

Pentru a păstra forma pantofilor sport este recomandată utilizarea șanurilor. În cazul în care nu ai așa ceva, se poate folosi și o hârtie mototolită, înghesuită la vârfuri.

6. Alternarea

Alternează perechile de pantofi sport pe care le porți. Nu purta o singură pereche până la epuizare. Se va degrada mai rapid și nici nu vei avea timp să-i acorzi atenția de care este nevoie pentru o întreținere corespunzătoare.

7. Nu folosi mașina de spălat

Chiar dacă este o soluție comodă, mașina de spălat nu este indicată pentru spălarea pantofilor sport. Acest lucru poate duce la o degradare prematură a pantofilor sport.

Publicat pe

Ce pantofi sport se poartă în 2019?

Anul 2019 anunță o serie de tendințe interesante în materie de pantofi sport. Dacă ești un „fan” al acestui tip de încălțăminte, sau poate chiar un colecționar, poate că nu ar strica să știi cam cum vor arăta modelele care vor fi lansate în acest an.

Pantofii sport butucănoși se mențin

Din punctul de vedere al formei, se menține deja consacrată costrucție „butucănoasă”. Modelele de stradă vor fi inspirate, cu preponderență, din pantofii sport specializați pentru alergare. O sursă de inspirație importantă par să fie gamele de pantofi sport dedicați alergării pe teren accidentat, gamă care se caracterizează prin această formă „butucănoasă”.

Texturile

În 2019 vor lua avânt texturile. Așadar, pantoful sport nu va mai fi acoperit doar de o pânză simplă, ci de una texturată. Varietatea este la limita imaginației designerilor care nu se vor da în lături să se manifeste cu cele mai diverse modele. Cu cât vor fi mai neobișnuite, mai originale, cu atât texturile se vor încadra mai bine n tendințele anului în curs.

Albul

Deși este o alegere cromatică pretențioasă, albul arată extraordinar pe orice tip de pantofi sport. A reușit să-și construiască o reputație și să-și creeze o nișă pe care se menține și este foarte apreciat. Da, pantofii sport albi vor reuși să se remarce și în tendințele anului 2019. Dacă îi preferi, ar trebui să te familiarizezi cu regulile de întreținere.

Neonul

Nuanțele neon nu ar trebui ratate în acest an, mai ales dacă vrei ca încălțămintea ta sport să iasă în evidență. Practic, în 2019 ne întoarcem în timp și revenim la moda anilor 1990 când aceste nuanțe făceau furori. De obicei, aceste culori pot i asociate cu modele clasice sau concepute ca o reinterpretare a modelelor clasice. Oricum, este o tendință interesantă care merită luată în considerare.

Publicat pe

Cum poți face ca pantofii sport să se potrivească mai bine

O problemă frecventă când vine vorba de pantofi sport cumpărați online este măsura. Chiar dacă alegi măsura pe care o porți în mod obișnuit, s-ar putea să ai surprize. Totuși, dacă modelul îți place foarte mult și l-ai „prins” la un preț redus, nu ai vrea să returnezi perechea, mai ales dacă a fost ultima pe stoc.

Nepotrivirile de măsură sunt frecvente deoarece diferă forma picioarelor de la individ la individ, iar producătorii de pantofi sport nu au măsuri standardizate. Fiecare producător are propriile măsuri, propriile calapoade, ceea ce, pentru cumpărător se transformă într-o provocare la fiecare achiziție. Mai mult, aceste măsuri pot fi diferite și între gamele aceluiași producător.

Există însă soluții pe care le poți aplica pentru a face adaptări ușoare atunci când nu nimerești măsura potrivită.

1. Folosește șanuri dacă pantofii sport sunt mai mici

Dacă măsura pe care ai cumpărat-o este ușor mai mică decât cea potrivită, poți să o adaptezi ușor. Pune pantofii sport pe șanuri pentru a lărgi puțin materialele. Ar fi bine să îi lași așa o vreme. Probează din când n când pentru a constata progresul.

2. Scoate branțurile și lărgește șireturile

O variantă de luat în considerare atunci când pantofii sport sunt mai mici, este scoaterea branțurilor. Imediat se va forma mai mult spațiu în interior, iar piciorul tău va încăpea mai bine. De asemenea, lărgește puțin șireturile, pentru a obține un plus de confort.

3. Poarta o pereche suplimentară de șosete dacă pantoful este prea mare

Cu o pereche suplimentară vei reuși să umpli mai bine pantoful sport, acesta va deveni mai stabil și, implicit mai confortabil. Dacă modelul îți place foarte mult, merită acest sacrificiu. Dacă vremea o impune poți alege o pereche de șosete din lână.

4. Un branț suplimentar

Dacă șoseta în plus nu este o soluție pentru tine, poți oricând să adaugi încă un branț. Vei reuși să umpli astfel interiorul pantofului și, de ce nu, să-i crești confortul.

Publicat pe

Cele mai bune reclame la pantofi sport de baschet care au făcut senzație de-a lungul timpului

Pasionații jocului cu mingea la coș, vor deveni nostalgici în momentul în care se vor uita la reclamele la pantofi sport de baschet care au reușit să facă senzație de-a lungul timpului. Mai ales cei care urmăreau și urmăresc încă evoluțiile spectaculoase ale jucătorilor din NBA, campionatul nord-american de baschet, vor regăsi în aceste reclame niște figuri emblematice. Continuă să citești Cele mai bune reclame la pantofi sport de baschet care au făcut senzație de-a lungul timpului

Publicat pe

5 sfaturi pentru a alege pantofi sport pentru copii

Cumpărarea unei perechi de pantofi sport pentru copii poate fi un demers mult mai complicat decât pare. Chiar dacă părinții aleg stilul, modelul, marca și măsura, trebuie să se asigure că aceste elemente sunt în concordanță cu nevoile de mobilitate ale copilului.

Pantofii sport sunt cea mai frecventă încălțăminte pentru un copil, fiind înlocuiți în unele situații de vară de sandale, iar iarna de bocanci. În rest, tot anul este dominat de pantofi sport pentru copii, situație în care trebuie achiziționați cu atenție, mai ales dacă se urmărește și o durabilitate crescută.

Așadar, câteva ponturi pe care ar trebui să le ai în vedere în momentul în care achiziționezi pantofi sport pentru copii ar fi:

1. Siguranța. Este un aspect esențial care poate fi provocat de șireturi. De aceea, pentru copiii până în jurul vârstei de 4 ani, foarte activi, este recomandat achiziția de pantofi sport cu scai. Șireturile se pot dezlega când joaca e în toi și pot surveni accidentări. Un alt avantaj al închiderii cu scai este ușurința la încălțare, ceea ce îi scutește pe părinți de un efort considerabil.

2. Flexibilitatea. Cei mai buni pantofi sport pentru copii ar trebui să fie foarte flexibili. Un pantof care manifestă probleme la acest capitol ar putea provoca disconfort. Mai mult, ar putea să dăuneze dezvoltarea piciorului deoarece îi împiedică mișcarea naturală.

3. Talpa. Este important ca talpa să nu fie netedă, ci să fie concepută pentru a preveni alunecările și pentru a oferi stabilitate. Totuși, talpa nu ar trebui să aibă un profil foarte adânc deoarece ar favoriza împiedicările pe suprafețe neregulate.

4. Susținerea gleznei. Aceasta nu este o prioritate deoarece o pereche de pantofi sport cu suport pentru gleznă ar putea provoca un disconfort major în condițiile unei purtări îndelungate. Totuși, nu este o regulă. În cazul în care găsești o pereche de high-tops potriviți, copilul tău se va simți foarte bine.

5. Prețul. Orientează-te către pantofi sport ieftini pentru copii. Piciorul copiilor crește repede, air pantofii sport vor rămâne mici imediat. Ieftin nu înseamnă să faci rabat de la calitate. Urmărește reducerile și ofertele speciale. Cu siguranță vei găsi o pereche potrivită la un preț avantajos.

Publicat pe

4 greșeli pe care el faci atunci când cumperi pantofi sport

Găsirea perechii perfecte de pantofi sport nu ar trebui să fie foarte complicată. Totuși, este recomandat să nu iei o decizie înainte să știi exact ce vrei să dacă perechea care îți place se potrivește utilizării pe care ai gândit-o.

Așadar, dacă vrei să alergi la maraton sau ai nevoie de o pereche lejeră de pantofi sport pentru purtare zilnică, trebuie să faci o cercetare destul de amănunțită pentru a ajunge la perechea potrivită. Pentru a te ajuta, listăm 5 dintre cele mai frecvente greșeli ale cumpărătorului care, pentru un magazin online sunt și cele mai frecvente motive de retur.

  1. Cumpărarea unei măsuri și a unui stil nepotrivite piciorului. De multe ori, chiar dacă măsura este una potrivită, cumpărătorul s-ar putea să aibă particularități ale piciorului care nu o vor face confortabilă. Cunoaște-ți piciorul și cumpără doar pantofi sport corespunzători particularităților pe care le prezintă.
  2. Cumpărătorul nu ia în considerare activitățile pe care dorește să le facă. Astfel, constată că perechea de pantofi sport de stradă pe care a cumpărat-o nu este tocmai potrivită pentru alergare. Mai mult, dacă alergi cu pantofii sport de stradă te expui la accidentări.
  3. Cumpărătorul nu cere informații suplimentare despre produs. Orice magazin online oferă posibilitatea cererii de informații suplimentare despre produsele pe care le vinde. Această opțiune ar trebui folosită pentru a te asigura că vei achiziționa perechea potrivită de pantofi sport.
  4. Schimbarea brandurilor. Diferențele între aceleași game, dar de la branduri distincte sunt foarte mari. Așadar, dacă ai un picior mai special, rămâi pe brandul a cărui produse ai constatat că îți sunt comode. În plus, te vei obișnui cu setul de caracteristici propus de acest brand, caracteristici care se vor integra foarte bine în stilul tău de utilizare.
Publicat pe

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi o pereche de pantofi sport noi?

Oricât de mult îți place modelul pe care îl ai deja, mai devreme sau mai târziu va trebui înlocuit cu o pereche de pantofi sport noi. Indiferent că este vorba de unii dedicați purtării zilnice, sau unii pentru activitățile sportive ușoare și pentru timpul liber, ar trebui să iei în considerare câteva criterii pentru alegerea perechii potrivite.

Fiecare picior este diferit, așa că, în cazul în care două persoane poartă același număr, s-ar putea ca pentru una dintre persoane pantoful sport să se potrivească perfect, în timp ce celeilalte i-ar putea provoca disconfort. Acest disconfort intervine, în general, în condițiile unei purtări intensive.

O altă situație în care o pereche de pantofi sport noi poate deveni incomodă este în timpul activităților sportive. Disconfortul în aceste situații poate fi unul cu urmări mai grave decât în cazul purtării în condiții obișnuite, de stradă.

Pentru a evita situațiile neplăcute, ar trebui să iei în considerare următoarele sfaturi practice înainte de a cumpăra o pereche de pantofi sport noi.

Documentează-te. Mai ales dacă ai nevoie de o pereche de pantofi sport pentru antrenamente, ai nevoie de informații mult mai complexe decât mărimea. Pantofii sport de alergare trebuie să aibă anumite caracteristici, iar cei prevăzuți pentru antrenamentele în sală alt set de caracteristici. În același timp, cei de stradă au un alt set de caracteristici. Achiziționarea unei perechi care prezintă caracteristicile adecvate este esențială pentru a obține confortul de care ai nevoie.

Poți să te plimbi în pantofii sport de alergare, dar nu vei putea alerga în pantofii sport de stradă. Cei de alergare au fost concepuți pentru a furniza confortul și siguranța de care atletul are nevoie pentru a-și face antrenamentul în cele mai bune condiții. În plus, ajută la îmbunătățirea performanțelor.

Publicat pe

De ce Reebok Royal este un pantof sport de stradă ideal pentru oamenii activi?

Atunci când ai nevoie de o pereche de pantofi sport de stradă care să fie confortabili, chic, dar și durabili, Reebok Royal este o alternativă potrivită. Pantoful sport se poate adapta la ținutele casual, așa că îl poți asorta la outfit-urile pe care le porți la serviciu, cât și la cele pe care le porți în timpul liber.

Modelul a fost construit pentru o purtare intensivă, fapt pentru care oferă un confort extraordinar piciorului. De aceea este recomandat oamenilor activi care umblă mult în timpul unei zile sau au nevoie să petreacă un timp semnificativ în picioare. La confortul pe care îl oferă contribuie și faptul că este un pantof sport ușor. Aceste atribute îl recomandă pentru mersul pe jos atât pentru drumurile zilnice, cât și pentru activitățile de timp liber.

Un aspect esențial pentru omul modern este designul acestui model. Inspirat din liniile clasice ale brandului, Reebok Royal se încadrează perfect într-o ținută urbană, modernă. Gama de culori variată propune alternative cromatice interesante atât pentru cei care vor să iasă în evidență, cât și pentru cei conservatori. Combinațiile de culori disponibile se încadrează foarte bine în liniile designului.

Un alt argument în favoarea acestui model versatil de pantofi sport este prețul accesibil. Din perspectiva atuurilor stilistice și de confort, dar și din perspectiva durabilității, Reebok Royal poate să se comporte foarte bine într-un regim de purtare zilnic intensiv.

Nu în ultimul rând, întreținerea se face cu ușurință. Materialele care au fost integrate în acest model au fost concepute astfel încât să se poată curăța ușor, beneficiind de proprietăți de păstrare a murdăriei la suprafață. Curățarea se face prin metodele clasice aplicabile pantofilor sport din piele întoarsă.

Modelul poate fi purtat de primăvara, până toamna. Nu este recomandată purtarea pe ploaie.

Publicat pe

Sfaturi practice pentru alergare pe timp de iarnă

Alergarea pe timp de iarnă ridică o serie de provocări dar care pot fi surmontate cu un echipament potrivit și cu o atitudine pozitivă. Frigul poate factor care poate alunga orice urmă de motivație pentru unii, dar cu un echipament potrivit vei vedea că nu va fi o problemă atât de mare cum ți-ai imaginat.

Dacă într-un articol anterior am vorbit despre alegerea corectă a unei perechi de pantofi sport de alergare, acum continuăm cu restul echipamentului, dar și cu modul în care ar trebui să abordezi turele de alergare pe vreme rece.

Protejează-ți extremitățile

Este foarte important să ai o protecție adecvată pentru cap, mâini și picioare. Așadar, căciula, mănușile sunt indispensabile. Șosetele sunt foarte importante. Pantofii sport de alergare sunt, de obicei, foarte ventilați, așa că pentru protecția termică a picioarelor ar fi recomandat să porți șosete de lână. Acest material are proprietăți excelente în păstrarea confortului termic în timpul alergării.

Îmbracă-te în straturi

Trebuie să-și alegi cu atenție straturile astfel încât să ai o protecție termică optimă, fără a face compromisuri în ceea ce privește libertatea de mișcare. În condițiile unor temperaturi foarte scăzute este recomandat să te orientezi către un antrenament în sală. La minus 10-15 grade Celsius, numărul straturilor pe care ar trebui să le îmbraci ar dăuna libertății de mișcare și confortului în timpul alergării.

Hidratează-te

Chiar dacă e iarnă, ai nevoie de hidratare. Aerul rece poate crește riscul de deshidratare, așa că bea apă cel puțin înainte și după antrenament. Dacă vrei un antrenament mai lung, ar fi ideal dacă te-ai hidrata și în timpul turei.

Atenție la încălzire și intensitatea antrenamentului

Nu sări peste încălzire. Fă toate exercițiile de care este nevoie pentru ca mușchii tăi să fie încălziți corespunzător înainte de a pleca în tură. În același timp, fă un antrenament de o intensitate mai scăzută, mai ales când temperaturile sunt foarte scăzute.