Publicat pe

Cât de eficient este spay-ul hidrofob pentru pantofii sport?

Vrei să păstrezi aspectul de nou al pantofilor tăi sport cât mai mult timp. Toată lumea vrea. Din păcate avem vești proaste. Oricât de mult te-ai strădui, mai devreme sau mai târziu vor apărea urmele de uzură. Totuși, există soluții pentru a-ți proteja achiziția, astfel încât aceste urme să fie cât mai puțin vizibile cu putință.

Una dintre aceste soluții este spray-ul de protecție împotriva apei și a petelor. Este recomandat să folosești un astfel de produs încă de la prima purtare, atunci când pantofii sport au un aspect impecabil.

Așadar, înainte să-i asortezi la ținută, imediat după ce scoți noua achiziție din cutie, întinde un prosop pe jos, așează-i cu grijă și aplică sparay-ul. Bineînțeles, citește instrucțiunile înainte de aplicare. În principiu, toate aceste produse au moduri de aplicare similare. Diferențele sunt minore, dar de aceste detalii depind rezultatele. Este posibil să difere timpii de acțiune sau intervalele la care trebuie repetată operațiunea sau cantitatea de produs necesară pentru o sesiune de aplicare.

Aplicare corectă a acestei soluții va preveni acțiunile cu potențial nociv pe care purtarea pe umezeală le poate provoca materialului. În plus, previne și alterarea aspectului estetic. Soluția formează o peliculă protectoare pe suprafața pantofului sport care previne ca eventualele pete să pătrundă în profunzimea materialului și să nu mai poată fi curățate.

Este foarte important ca suprafața pe care se aplică soluția să fie complet uscată. Așa că, în cazul în care tocmai ai spălat pantofii sport, lasă-i să se usuce complet înainte de a aplica tratamentul. În caz contrar, soluția nu va avea aderență pe material, iar formarea peliculei va fi viciată.

La finalul operațiunii, pentru a-i testa eficiența, poți arunca câteva picături de apă pe suprafața tratată. Dacă acestea nu intră în material și rămân pe suprafață, înseamnă să că soluția a fost aplicată corect.

Publicat pe

Purtarea alternativă, secretul durabilității unei perechi de pantofi sport

În momentul în care îți cumperi o pereche de pantofi sport ai tendința să o porți până când ating ultimul grad tolerabil de uzură fizică și morală. Oricât de mult te-ai strădui să-i ferești de „pericolele” exterioare, urmele de uzură sunt inevitabile.

Senzația pe care o ai atunci când porți o pereche nouă de pantofi sport este una foarte plăcută și ai putea să profiți de ea mai multă vreme dacă te folosești puțin de rațiune. Cu siguranță, pantofii sport noi nu sunt singura pereche de încălțăminte. Mai ai și alte perechi pe care, în loc să le uiți undeva, într-un colț, ar fi bine să le porți.

Adaptează-te la vreme

O pereche de pantofi sport din material textil nu sunt recomandați pentru zilele ploioase. Nu doar că nu vei avea confortul de care ai nevoie și cu care te-au obișnuit, dar purtarea lor pe o vreme nefavorabilă le scurtează considerabil durata de viață. Efectul imediat este declinul estetic. Culorile vor avea de suferit, iar murdăria de pe suprafețele albe va fi foarte greu de înlăturat.

În caz de vreme ploioasă, poartă o încălțăminte adecvată, impermeabilă, care să îți poată oferi confortul și protecția de care ai nevoie. Păstrează pantofii sport pentru zilele însorite.

Oferă-le răgaz după spălare

Nu purta pantofii sport imediat după spălare. Lasă-i să se usuce complet înainte să-i încalți din nou. Umezeala poate slăbi adezivul, iar în momentul în care îi porți acesta poate ceda, mai ales în cazul unor pantofi sport de stradă.

Este recomandat să îi lași să se usuce natural. Nu-i expune direct la soare sau la alte surse de căldură. Materialele nu vor reacționa cum trebuie și există riscul să se deformeze.

Folosește-i în scopul pentru care sunt construiți

Dacă ai cumpărat o pereche de pantofi sport de stradă nu este recomandat să îi porți la alergare sau să joci fotbal în ei. În cazul în care nu îi folosești exclusiv pentru stradă, este foarte posibil să ajungi să-i distrugi înainte să te bucuri de ei cum ar trebui.

Publicat pe

Cum alegi pereche potrivită de ghete de fotbal pentru teren sintetic

Un echipament potrivit te ajută să practici sportul preferat în siguranță. Când vine vorba de „sportul rege” o pereche de ghete de fotbal pentru teren sintetic sunt obligatorii pentru partidele amicale cu prietenii sau colegii de la serviciu.

Dacă acum, odată cu venirea primăverii vrei să reîncepi să faci mișcare, s-ar putea să ai nevoie de o revizuire a echipamentului. În ceea ce privește pantalonii scurți și tricoul, ești liber să alegi ce ai prin șifonier, perechea potrivită de ghete de fotbal pentru teren sintetic este esențială.

De ce ai nevoie de o pereche specială de ghete?

Tehnologia sportivă a evoluat astfel încât să ofere sportivilor indiferent de nivel sau de aspirațiile de performanță, ocazia să-și atingă obiectivele în siguranță. Importanța unei perechi adecvate de ghete de fotbal pentru teren sintetic este dată, în primul rând de siguranța pe care o oferă sportivului. Prin construcție, are prevăzute caracteristici care sporesc atributele de stabilitate specifice pentru tipul de suprafața pe care sunt folosite.

Pe lângă aspectele legate de siguranță apar și cele de performanță, de la controlul mingii, la modul de lovire a mingii. Așadar, doar aceste argumente justifică achiziția unei perechi speciale de ghete de fobal pentru teren sintetic.

Ce caracteristici trebuie să aibă?

Principala caracteristică tehnică pe care trebuie să o aibă acest tip de ghete de fotbal este construcția tălpii. Aceasta trebuie să aibă o flexibilitate care facilitează mișcarea și să fie prevăzută cu zimți din cauciuc. Suprafețele sintetice pot deveni alunecoase, mai ales atunci când sunt umede, de aceea este important ca toți jucătorii să-și ia măsurile necesare pentru a-și asigura stabilitatea. Astfel se pot evita accidentările și perioadele neplăcute de recuperare care le urmează.

Este foarte important să te asiguri că achiziționezi doar încălțăminte autentică pentru a avea o garanție a performanțelor și a durabilității.

Publicat pe

Pantofi sport pentru femei: tendințele primăverii 2019

Primăvara este ca și sosită, așa că este momentul să te gândești la stilurile de pantofi sport pentru femei care fac senzație în acest sezon. Doar vrei să fii în ton cu tendințele, să fii chic și cool în ținutele tale primăvăratice. Sunt câteva tendințe interesante cu care nu ai cum să dai greș.

Atenție! Acest articol, deși este despre pantofi sport pentru femei este dedicat și bărbaților atenți care se gândesc să le facă o surpriză iubitelor sau soțiilor în această primăvară.

Pantofii sport în culori vii

Combinațiile de culori vii sunt „obligatorii” în acest sezon, mai ales pentru cele mai îndrăznețe care vor să iasă puțin din tipare. În plus, o astfel de pereche de pantofi sport va fi ideală și pentru sezonul festivalelor care se apropie, și el, cu pași repezi.

Stilul retro

Dacă ești nostalgică după stilul anilor 1980, poți sta liniștită. Teoria modei ciclice se confirmă în această primăvară, iar pantofii sport retro se vor fi printre preferații sezonului de primăvară 2019. Cam toate brandurile au linii speciale de modele adaptate stilului, așa că nu vei avea dificultăți în a găsi ceva ce-ți place.

Designul futurist

Dacă stilul retro nu te coafează și preferi să privești spre viitor, nu spre trecut, în primăvara anului 2019 vei găsi o serie de modele cu design futurist. Acesta este un trend popular al sezonului, așa că vei avea de unde să alegi. Opțiunile vor fi variate, depinde de tine și de preferințele tale ce vei alege.

Nuanțe neutre îndrăznețe

Dacă preferi pantofii sport într-o singură culoare, orientează-te către nuanțe neutre, dar foarte îndrăznețe, astfel încât să iasă în evidență orice ai purta. Dacă aceste nuanțe sunt pe o piele întoarsă, perechea ta de pantofi sport va fi adaptată perfect tendințelor sezonului.

Animal print

Este o tendință care apare peste tot, indiferent de sezon, așa că ar fi trebuit să-ți ridici semne de întrebare dacă nu ai fi găsit-o și la pantofii sport.

Publicat pe

Ai descoperit gama noastră de pantofi sport New Balance?

Se apropie primăvara, așa că ar trebui să te gândești să treci la pantofii sport de sezon. Cu siguranță dorești să achiziționezi și o pereche nouă, așa că o vizită în magazinul nostru online la „raionul” de pantofi sport New Balance nu e de neglijat.

Vrei ca primăvara să te prindă cu o încălțăminte cool care să se sincronizeze cu ținutele tale urbane casual chic, dar și cu cele puțin mai „oficiale” pe care le porți la serviciu.

Pe lângă look, ai nevoie de o pereche de pantofi sport New Balance care să-ți asigure confortul de care ai nevoie întreaga zi. Primăvara ziua devine din ce în mai lungă, vremea din ce în mai frumoasă, așa că te îmbie la plimbări și timp petrecut în aer liber. În aceste condiții o pereche de pantofi sport care stau prost la capitolul confort s-ar putea s-ți transforme aceste zile din mici plăceri ale vieții în neplăceri majore. O singură zi de încălțăminte inconfortabilă se va resimți și în zilele următoare.

Pantofii sport New Balance, colecția de stradă, adaptează tehnologia sportivă specifică pantofilor sport de alergare pentru a se achita cu brio de această cerință de confort. Talpa este construită în așa fel încât să se preteze la o purtare intensivă în regim de stradă.

Mai mult, majoritatea modelelor de pantof sport New Balance din gama noastră pot fi folosite chiar și pentru activități fizice ușoare. De exemplu, vor fi potriviți pentru o plimbare cu bicicleta în weekend sau orice altă activitate sportivă lejeră.

Colecția noastră cuprinde o varietate largă de modele pentru femei, cât și modele variate pentru bărbați, astfel încât să acoperim o gamă cât mai largă de preferințe și nevoi.

Nu în ultimul rând, ne-am gândit și la bugetul tău. Urmărește-ne și profită de reducerile periodice pe care le lansăm pentru gama de pantofi sport New Balance.

Publicat pe

Addias lansează un model aniversar de ghete de baschet T-MAC 1 BLACK ROYAL

Adidas amintește de un jucător legendar de baschet, Tracy McGrady relansând modelul de ghete de baschet cu care acesta a făcut senzație pe parchet încă de la debut, în 2002.

Combinația de culori aleasă pentru acest model aniversar este negru și albastru. Schema cromatică nu a fost aleasă întâmplător. Cele două culori fac parte din brandul Orlando Magic, echipă din NBA la care McGrady și-a definit cariera și s-a exprimat în sportul la evoluția căruia a avut o contribuție majoră.

Modelul este conceput pentru a oferi confortul și libertatea de mișcare de care are nevoie orice jucător de baschet, indiferent că este amator sau profesionist. Așadar, se comportă foarte bine pe parchet, dar poate fi folosit cu succes și pe terenurile în aer liber. Prin structură oferă o susținere foarte bună a gleznei, atribut foarte important pentru jucătorii tehnici, cu un joc de picioare foarte activ.

Totuși, modelul nu-i vizează neapărat pe sportivi. Fiind o ediție specială, se adresează în special pasionaților de pantofi sport, acelor „sneaker heads”, colecționarii care vor așeza acest model la loc de cinste în colecțiile lor.

Modelul T-MAC 1 BLACK ROYAL împrumută sin caracterul lui Tracy McGrady, reușind să-i creioneze stilul de joc, puternic, consecvent, fizic, dar și foarte spectaculos.

Modelul urmează să înceapă să fie disponibil în magazinele fizice selectate de Adidas cu un preț destul de ridicat, respectiv 160 de dolari. Prețul este valabil pentru Statele Unit. În Europa s-ar putea să ajungă la un preț sensibil mai mare.

Pentru colecționari, modelul este o bună ocazie să-și îmbogățească colecția cu un model special care a făcut istorie în baschet prin prima suportului pe care care l-a oferit unui jucător talentat și cu abilități fizice extraordinare cum a fost Tracy McGrady.

foto: adidas

Publicat pe

7 sfaturi de întreținere și curățare pentru pantofii sport

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă posesorii și purtătorii de pantofi sport este întreținerea lor. De obicei, la primele purtări arată impecabil, iar dacă este neglijată întreținerea și curățarea corespunzătoare, riscă să piardă puncte importante la capitolul „aspect”.

Așadar, orice posesor de pantofi sport ar trebui să cunoască un set de „lucrări” de mentenanță esențială pentru a se bucura de aspectul impecabil al încălțămintei.

1. Spay de protecție

Ar trebui să fie nelipsit din „arsenalul” de îngrijire. Acesta ar trebui aplicat chiar și înainte de prima purtare. Astfel pantoful sport va deveni mai protejat la acțiunile apei și nu va acumula murdărie atât de repede. Spray-ul are rolul foarte important de a preveni pătrunderea murdăriei în materialul pantofului sport.

2. Cârpa umedă

Este foarte important să cureți pantofii sport cu o cârpă umedă după fiecare purtare. Dacă ai dat cu spray-ul de protecție înainte de purtare, orice urmă de murdărie va fi înlăturată foarte ușor.

3. Înlăturarea petelor „încăpățânate”

Sunt inevitabile, oricât de mult te-ai strădui. Pentru a scăpa de ele, folosește un șampon pentru pantofi sport. Aplică-l pe pată și folosește o periuță de dinți pentru a peria ușor până la dispariția petelor.

4. Uscarea completă

Dacă tocmai ți-ai spălat pantofii sport, nu prea este indicat să îi și porți. În primul rând este vorba de disconfortul pe care îl provoacă o încălțăminte udă. În al doilea rând, se vor murdări mai repede și este foarte posibil să le cedeze lipiciul, mai ales dacă această practică se repetă.

5. Șanurile

Pentru a păstra forma pantofilor sport este recomandată utilizarea șanurilor. În cazul în care nu ai așa ceva, se poate folosi și o hârtie mototolită, înghesuită la vârfuri.

6. Alternarea

Alternează perechile de pantofi sport pe care le porți. Nu purta o singură pereche până la epuizare. Se va degrada mai rapid și nici nu vei avea timp să-i acorzi atenția de care este nevoie pentru o întreținere corespunzătoare.

7. Nu folosi mașina de spălat

Chiar dacă este o soluție comodă, mașina de spălat nu este indicată pentru spălarea pantofilor sport. Acest lucru poate duce la o degradare prematură a pantofilor sport.

Publicat pe

Ce pantofi sport se poartă în 2019?

Anul 2019 anunță o serie de tendințe interesante în materie de pantofi sport. Dacă ești un „fan” al acestui tip de încălțăminte, sau poate chiar un colecționar, poate că nu ar strica să știi cam cum vor arăta modelele care vor fi lansate în acest an.

Pantofii sport butucănoși se mențin

Din punctul de vedere al formei, se menține deja consacrată costrucție „butucănoasă”. Modelele de stradă vor fi inspirate, cu preponderență, din pantofii sport specializați pentru alergare. O sursă de inspirație importantă par să fie gamele de pantofi sport dedicați alergării pe teren accidentat, gamă care se caracterizează prin această formă „butucănoasă”.

Texturile

În 2019 vor lua avânt texturile. Așadar, pantoful sport nu va mai fi acoperit doar de o pânză simplă, ci de una texturată. Varietatea este la limita imaginației designerilor care nu se vor da în lături să se manifeste cu cele mai diverse modele. Cu cât vor fi mai neobișnuite, mai originale, cu atât texturile se vor încadra mai bine n tendințele anului în curs.

Albul

Deși este o alegere cromatică pretențioasă, albul arată extraordinar pe orice tip de pantofi sport. A reușit să-și construiască o reputație și să-și creeze o nișă pe care se menține și este foarte apreciat. Da, pantofii sport albi vor reuși să se remarce și în tendințele anului 2019. Dacă îi preferi, ar trebui să te familiarizezi cu regulile de întreținere.

Neonul

Nuanțele neon nu ar trebui ratate în acest an, mai ales dacă vrei ca încălțămintea ta sport să iasă în evidență. Practic, în 2019 ne întoarcem în timp și revenim la moda anilor 1990 când aceste nuanțe făceau furori. De obicei, aceste culori pot i asociate cu modele clasice sau concepute ca o reinterpretare a modelelor clasice. Oricum, este o tendință interesantă care merită luată în considerare.

Publicat pe

Cum poți face ca pantofii sport să se potrivească mai bine

O problemă frecventă când vine vorba de pantofi sport cumpărați online este măsura. Chiar dacă alegi măsura pe care o porți în mod obișnuit, s-ar putea să ai surprize. Totuși, dacă modelul îți place foarte mult și l-ai „prins” la un preț redus, nu ai vrea să returnezi perechea, mai ales dacă a fost ultima pe stoc.

Nepotrivirile de măsură sunt frecvente deoarece diferă forma picioarelor de la individ la individ, iar producătorii de pantofi sport nu au măsuri standardizate. Fiecare producător are propriile măsuri, propriile calapoade, ceea ce, pentru cumpărător se transformă într-o provocare la fiecare achiziție. Mai mult, aceste măsuri pot fi diferite și între gamele aceluiași producător.

Există însă soluții pe care le poți aplica pentru a face adaptări ușoare atunci când nu nimerești măsura potrivită.

1. Folosește șanuri dacă pantofii sport sunt mai mici

Dacă măsura pe care ai cumpărat-o este ușor mai mică decât cea potrivită, poți să o adaptezi ușor. Pune pantofii sport pe șanuri pentru a lărgi puțin materialele. Ar fi bine să îi lași așa o vreme. Probează din când n când pentru a constata progresul.

2. Scoate branțurile și lărgește șireturile

O variantă de luat în considerare atunci când pantofii sport sunt mai mici, este scoaterea branțurilor. Imediat se va forma mai mult spațiu în interior, iar piciorul tău va încăpea mai bine. De asemenea, lărgește puțin șireturile, pentru a obține un plus de confort.

3. Poarta o pereche suplimentară de șosete dacă pantoful este prea mare

Cu o pereche suplimentară vei reuși să umpli mai bine pantoful sport, acesta va deveni mai stabil și, implicit mai confortabil. Dacă modelul îți place foarte mult, merită acest sacrificiu. Dacă vremea o impune poți alege o pereche de șosete din lână.

4. Un branț suplimentar

Dacă șoseta în plus nu este o soluție pentru tine, poți oricând să adaugi încă un branț. Vei reuși să umpli astfel interiorul pantofului și, de ce nu, să-i crești confortul.

Publicat pe

Cele mai bune reclame la pantofi sport de baschet care au făcut senzație de-a lungul timpului

Pasionații jocului cu mingea la coș, vor deveni nostalgici în momentul în care se vor uita la reclamele la pantofi sport de baschet care au reușit să facă senzație de-a lungul timpului. Mai ales cei care urmăreau și urmăresc încă evoluțiile spectaculoase ale jucătorilor din NBA, campionatul nord-american de baschet, vor regăsi în aceste reclame niște figuri emblematice. Continuă să citești Cele mai bune reclame la pantofi sport de baschet care au făcut senzație de-a lungul timpului