Publicat pe

Cât de eficient este spay-ul hidrofob pentru pantofii sport?

Vrei să păstrezi aspectul de nou al pantofilor tăi sport cât mai mult timp. Toată lumea vrea. Din păcate avem vești proaste. Oricât de mult te-ai strădui, mai devreme sau mai târziu vor apărea urmele de uzură. Totuși, există soluții pentru a-ți proteja achiziția, astfel încât aceste urme să fie cât mai puțin vizibile cu putință.

Una dintre aceste soluții este spray-ul de protecție împotriva apei și a petelor. Este recomandat să folosești un astfel de produs încă de la prima purtare, atunci când pantofii sport au un aspect impecabil.

Așadar, înainte să-i asortezi la ținută, imediat după ce scoți noua achiziție din cutie, întinde un prosop pe jos, așează-i cu grijă și aplică sparay-ul. Bineînțeles, citește instrucțiunile înainte de aplicare. În principiu, toate aceste produse au moduri de aplicare similare. Diferențele sunt minore, dar de aceste detalii depind rezultatele. Este posibil să difere timpii de acțiune sau intervalele la care trebuie repetată operațiunea sau cantitatea de produs necesară pentru o sesiune de aplicare.

Aplicare corectă a acestei soluții va preveni acțiunile cu potențial nociv pe care purtarea pe umezeală le poate provoca materialului. În plus, previne și alterarea aspectului estetic. Soluția formează o peliculă protectoare pe suprafața pantofului sport care previne ca eventualele pete să pătrundă în profunzimea materialului și să nu mai poată fi curățate.

Este foarte important ca suprafața pe care se aplică soluția să fie complet uscată. Așa că, în cazul în care tocmai ai spălat pantofii sport, lasă-i să se usuce complet înainte de a aplica tratamentul. În caz contrar, soluția nu va avea aderență pe material, iar formarea peliculei va fi viciată.

La finalul operațiunii, pentru a-i testa eficiența, poți arunca câteva picături de apă pe suprafața tratată. Dacă acestea nu intră în material și rămân pe suprafață, înseamnă să că soluția a fost aplicată corect.