Publicat pe

Purtarea alternativă, secretul durabilității unei perechi de pantofi sport

În momentul în care îți cumperi o pereche de pantofi sport ai tendința să o porți până când ating ultimul grad tolerabil de uzură fizică și morală. Oricât de mult te-ai strădui să-i ferești de „pericolele” exterioare, urmele de uzură sunt inevitabile.

Senzația pe care o ai atunci când porți o pereche nouă de pantofi sport este una foarte plăcută și ai putea să profiți de ea mai multă vreme dacă te folosești puțin de rațiune. Cu siguranță, pantofii sport noi nu sunt singura pereche de încălțăminte. Mai ai și alte perechi pe care, în loc să le uiți undeva, într-un colț, ar fi bine să le porți.

Adaptează-te la vreme

O pereche de pantofi sport din material textil nu sunt recomandați pentru zilele ploioase. Nu doar că nu vei avea confortul de care ai nevoie și cu care te-au obișnuit, dar purtarea lor pe o vreme nefavorabilă le scurtează considerabil durata de viață. Efectul imediat este declinul estetic. Culorile vor avea de suferit, iar murdăria de pe suprafețele albe va fi foarte greu de înlăturat.

În caz de vreme ploioasă, poartă o încălțăminte adecvată, impermeabilă, care să îți poată oferi confortul și protecția de care ai nevoie. Păstrează pantofii sport pentru zilele însorite.

Oferă-le răgaz după spălare

Nu purta pantofii sport imediat după spălare. Lasă-i să se usuce complet înainte să-i încalți din nou. Umezeala poate slăbi adezivul, iar în momentul în care îi porți acesta poate ceda, mai ales în cazul unor pantofi sport de stradă.

Este recomandat să îi lași să se usuce natural. Nu-i expune direct la soare sau la alte surse de căldură. Materialele nu vor reacționa cum trebuie și există riscul să se deformeze.

Folosește-i în scopul pentru care sunt construiți

Dacă ai cumpărat o pereche de pantofi sport de stradă nu este recomandat să îi porți la alergare sau să joci fotbal în ei. În cazul în care nu îi folosești exclusiv pentru stradă, este foarte posibil să ajungi să-i distrugi înainte să te bucuri de ei cum ar trebui.