Publicat pe

5 sfaturi pentru a alege pantofi sport pentru copii

Cumpărarea unei perechi de pantofi sport pentru copii poate fi un demers mult mai complicat decât pare. Chiar dacă părinții aleg stilul, modelul, marca și măsura, trebuie să se asigure că aceste elemente sunt în concordanță cu nevoile de mobilitate ale copilului.

Pantofii sport sunt cea mai frecventă încălțăminte pentru un copil, fiind înlocuiți în unele situații de vară de sandale, iar iarna de bocanci. În rest, tot anul este dominat de pantofi sport pentru copii, situație în care trebuie achiziționați cu atenție, mai ales dacă se urmărește și o durabilitate crescută.

Așadar, câteva ponturi pe care ar trebui să le ai în vedere în momentul în care achiziționezi pantofi sport pentru copii ar fi:

1. Siguranța. Este un aspect esențial care poate fi provocat de șireturi. De aceea, pentru copiii până în jurul vârstei de 4 ani, foarte activi, este recomandat achiziția de pantofi sport cu scai. Șireturile se pot dezlega când joaca e în toi și pot surveni accidentări. Un alt avantaj al închiderii cu scai este ușurința la încălțare, ceea ce îi scutește pe părinți de un efort considerabil.

2. Flexibilitatea. Cei mai buni pantofi sport pentru copii ar trebui să fie foarte flexibili. Un pantof care manifestă probleme la acest capitol ar putea provoca disconfort. Mai mult, ar putea să dăuneze dezvoltarea piciorului deoarece îi împiedică mișcarea naturală.

3. Talpa. Este important ca talpa să nu fie netedă, ci să fie concepută pentru a preveni alunecările și pentru a oferi stabilitate. Totuși, talpa nu ar trebui să aibă un profil foarte adânc deoarece ar favoriza împiedicările pe suprafețe neregulate.

4. Susținerea gleznei. Aceasta nu este o prioritate deoarece o pereche de pantofi sport cu suport pentru gleznă ar putea provoca un disconfort major în condițiile unei purtări îndelungate. Totuși, nu este o regulă. În cazul în care găsești o pereche de high-tops potriviți, copilul tău se va simți foarte bine.

5. Prețul. Orientează-te către pantofi sport ieftini pentru copii. Piciorul copiilor crește repede, air pantofii sport vor rămâne mici imediat. Ieftin nu înseamnă să faci rabat de la calitate. Urmărește reducerile și ofertele speciale. Cu siguranță vei găsi o pereche potrivită la un preț avantajos.