Publicat pe

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi o pereche de pantofi sport noi?

Oricât de mult îți place modelul pe care îl ai deja, mai devreme sau mai târziu va trebui înlocuit cu o pereche de pantofi sport noi. Indiferent că este vorba de unii dedicați purtării zilnice, sau unii pentru activitățile sportive ușoare și pentru timpul liber, ar trebui să iei în considerare câteva criterii pentru alegerea perechii potrivite.

Fiecare picior este diferit, așa că, în cazul în care două persoane poartă același număr, s-ar putea ca pentru una dintre persoane pantoful sport să se potrivească perfect, în timp ce celeilalte i-ar putea provoca disconfort. Acest disconfort intervine, în general, în condițiile unei purtări intensive.

O altă situație în care o pereche de pantofi sport noi poate deveni incomodă este în timpul activităților sportive. Disconfortul în aceste situații poate fi unul cu urmări mai grave decât în cazul purtării în condiții obișnuite, de stradă.

Pentru a evita situațiile neplăcute, ar trebui să iei în considerare următoarele sfaturi practice înainte de a cumpăra o pereche de pantofi sport noi.

Documentează-te. Mai ales dacă ai nevoie de o pereche de pantofi sport pentru antrenamente, ai nevoie de informații mult mai complexe decât mărimea. Pantofii sport de alergare trebuie să aibă anumite caracteristici, iar cei prevăzuți pentru antrenamentele în sală alt set de caracteristici. În același timp, cei de stradă au un alt set de caracteristici. Achiziționarea unei perechi care prezintă caracteristicile adecvate este esențială pentru a obține confortul de care ai nevoie.

Poți să te plimbi în pantofii sport de alergare, dar nu vei putea alerga în pantofii sport de stradă. Cei de alergare au fost concepuți pentru a furniza confortul și siguranța de care atletul are nevoie pentru a-și face antrenamentul în cele mai bune condiții. În plus, ajută la îmbunătățirea performanțelor.