Publicat pe

Sfaturi practice pentru alergare pe timp de iarnă

Alergarea pe timp de iarnă ridică o serie de provocări dar care pot fi surmontate cu un echipament potrivit și cu o atitudine pozitivă. Frigul poate factor care poate alunga orice urmă de motivație pentru unii, dar cu un echipament potrivit vei vedea că nu va fi o problemă atât de mare cum ți-ai imaginat.

Dacă într-un articol anterior am vorbit despre alegerea corectă a unei perechi de pantofi sport de alergare, acum continuăm cu restul echipamentului, dar și cu modul în care ar trebui să abordezi turele de alergare pe vreme rece.

Protejează-ți extremitățile

Este foarte important să ai o protecție adecvată pentru cap, mâini și picioare. Așadar, căciula, mănușile sunt indispensabile. Șosetele sunt foarte importante. Pantofii sport de alergare sunt, de obicei, foarte ventilați, așa că pentru protecția termică a picioarelor ar fi recomandat să porți șosete de lână. Acest material are proprietăți excelente în păstrarea confortului termic în timpul alergării.

Îmbracă-te în straturi

Trebuie să-și alegi cu atenție straturile astfel încât să ai o protecție termică optimă, fără a face compromisuri în ceea ce privește libertatea de mișcare. În condițiile unor temperaturi foarte scăzute este recomandat să te orientezi către un antrenament în sală. La minus 10-15 grade Celsius, numărul straturilor pe care ar trebui să le îmbraci ar dăuna libertății de mișcare și confortului în timpul alergării.

Hidratează-te

Chiar dacă e iarnă, ai nevoie de hidratare. Aerul rece poate crește riscul de deshidratare, așa că bea apă cel puțin înainte și după antrenament. Dacă vrei un antrenament mai lung, ar fi ideal dacă te-ai hidrata și în timpul turei.

Atenție la încălzire și intensitatea antrenamentului

Nu sări peste încălzire. Fă toate exercițiile de care este nevoie pentru ca mușchii tăi să fie încălziți corespunzător înainte de a pleca în tură. În același timp, fă un antrenament de o intensitate mai scăzută, mai ales când temperaturile sunt foarte scăzute.