Publicat pe

Ce proprietăți trebuie să aibă o pereche de adidași de alergare pentru iarnă?

Chiar dacă urmează o perioadă care nu te prea îmbie să ieși la turele obișnuite de alergare, nu te descuraja! Cu echipamentul potrivit îți poți continua antrenamentele pentru ca primăvara să te prindă complet ieșit din formă.

Unul dintre cele mai importante aspecte este încălțămintea, așa că ar trebui să ai o pereche de adidași de alergare pentru iarnă. Dacă primăvara și vara pantofii sport de alergare trebuie să fie cât mai ușori și mai aerisiți, în timpul sezonului rece ar trebui să aibă un set diferit de proprietăți, adecvat condițiile specifice sezonului.

Iarna, s-ar putea să ai de înfruntat umezeală, mai ales dacă decizi să alergi în zilele cu zăpadă. În aceste condiții nu este indicat să porți adidașii de alergare de vară. Cu siguranță aceștia sunt construiți, în mare parte, din plasă pentru a asigura o ventilare corespunzătoare a piciorului. Iarna, plasa va lăsa să pătrundă frigul și umezeala.

De asemenea, talpa ar trebui să aibă proprietăți antiderapante. Probabil, vei întâlni porțiuni în care o asemenea talpă te-ar ajuta foarte mult.

Un tip de adidași de alergare către care te poți orienta în această iarnă sunt cei de trail running sau pentru alergarea pe teren accidentat. Aceștia sunt concepuți pentru a oferi confortul și siguranța în alergările montane. Alege un model care propune un sistem anti umezeală.

Pe lângă încălțăminte, pentru confortul ideal al piciorului vei avea nevoie și de o pereche de șosete adecvate. Așadar, alege șosete care nu țin umezeala. Evită-le pe cele din bumbac sau lână. Chiar dacă sunt călduroase, nu sunt făcute pentru sport. Excepție fac șosetele din lână dedicate sportului. În ultima vreme sunt o alternativă din ce în ce mai populară printre sportivii atenți la echipamentul pe care îl poartă.

Iarna ridică niște provocări interesante pe care ai avea o satisfacție foarte mare dacă nu le-ai lăsa să te împiedice să-ți faci antrenamentele.