Publicat pe

Cum cureți pantofii sport din piele întoarsă?

Pantofii sport din piele întoarsă au un plus de stil, sunt mai versatili deoarece reușesc să facă o trecere lină între un stilul sport și cel smart casual. Aceste avantaje de stil vin și cu marele dezavantaj al sensibilității la murdărie. Așadar, dacă vrei să îi folosești în cele mai bune condiții estetice, ar trebui să respecți regulile de curățare.

Procesul de curățare nu este unul complicat, dar este recomandat ca el să fie reluat regulat, înainte ca pantofii sport să se murdărească foarte tare.

Peria pentru piele întoarsă

Dacă vrei să cureți pantofii sport de piele întoarsă după fiecare purtare pentru anu lăsa murdăria să se acumuleze, este recomandat să folosești o perie pentru înlăturarea noroiului și a prafului. Pentru a obține cel mai bun rezultat, periază într-o singură direcție. Pentru a înlătura urmele de uzură, periază mai viguros. Unde peria eșuează, poți folosi o radieră.

Protejarea materialului

Odată ce ai curățat pantofii sport, aplică un spray special pentru protecția lor. Folosirea unui astfel de spray oferă un strat de protecție materialului, prevenind pătrunderea în profunzime a murdăriei. Folosirea în mod regulat a unei astfel de soluții facilitează întreținerea și favorizează prevenirea apariția urmelor premature de uzură.

Folosirea de produse speciale

Pe piață există o serie de soluții pentru curățarea pantofilor sport din piele întoarsă. Multe dintre aceste produse oferă rezultate foarte bune, așa că, ar trebui să te documentezi și în această direcție. Aceste produse sunt dezvoltate special pentru a proteja pielea întoarsă.

Pentru întreținerea eficientă a pantofilor sport din piele întoarsă este recomandată evitarea folosirii apei. Aceasta poate favoriza pătrunderea murdăriei în fibra materialului, de unde va fi foarte dificil de înlăturat. De cele mia multe ori, petele provocate în urma acestei imprudențe rămân pe toată durata de utilizare a perechii de pantofi sport.